Datavisualisatie.

Van data informatie maken.


Organisaties proberen steeds beter vast te leggen wat het is dat ze bewerkstelligen, doormiddel van dataverzameling in verschillende bedrijfsapplicaties.


En dat alles vanuit de gedachte: “meten is weten”. Maar met meten alleen ben je er nog niet; data is slechts het startpunt. Het is de kunst om data te verwaarden, zodat je organisatie en je mensen er wat aan hebben. In andere woorden: hoe maak je van data informatie?

Voor ons begint dat bij visualisatie. Het menselijk brein verwerkt grote hoeveelheden informatie beter in visuele vorm. Door data om te zetten in duidelijke, aantrekkelijke visualisaties creëer je een krachtig middel om die informatie over te brengen. Het legt het achterliggende verhaal bloot en maakt trends, patronen en uitzonderingen in één oogopslag zichtbaar.

Visualisatie is echter zinloos als de verkozen vorm niet gebruikersgericht is. Dat betekent inspelen op de context van de gebruiker door te kijken naar zijn of haar informatiebehoefte, de doelgerichtheid van de visualisatie en het gebruiksgemak van de verkozen oplossing. De verkregen informatie moet direct als sturingsinformatie kunnen dienen, zodat organisaties sneller en beter tot beslissingen kunnen komen.

Dashboards


We creëren overzichtelijke, realtime dashboards op maat voor jouw organisatie. Daarin maken we van je data visuele informatie. De onderliggende data kan uit meerdere systemen en bronnen afkomstig zijn.

Visualisaties op maat


Soms wil je niet alleen van data informatie maken, maar moet dat op een zeer specifieke manier gebeuren. Misschien wil je een website of pagina volledig gericht op het visueel overbrengen van de boodschap die verscholen zit in de data. Misschien ben je op zoek naar infographics die je kunt gebruiken in je marketingmateriaal. Wat je vraag ook is, we denken graag met je mee.

Datakoppelingen


We zorgen dat je data wordt opgehaald uit al je onderliggende systemen, wordt uitgewisseld waar nodig, en wordt samengebracht ten behoeve van datavisualisatie.

Visualisatie

Doormiddel van datavisualisatie maken we van jouw data informatie. 

Voor ieder systeem

Zowel in je systeem geïntegreerde dashboards als systeemonafhankelijke oplossingen. 

Gebruikersgericht

Informatie doormiddel van visualisatie, gericht op de behoefte van je team of eindgebruikers. 

Cases

Case: KPI-visualisatie op een dashboard

Case: KPI-visualisatie op een dashboard


  • Adres

    Vermeerstraat 6
    6521 LW Nijmegen